ไอเดียแปลกใหม่! เอ็นจีโอเม็กซิโกจัด”Corruptour” พาชมสถานที่สัญลักษณ์การทุจริตรอบเมือง

Journalists and tourists are pictured on board of the "Corruptour", a bus that offers a sightseeing tour through different points, institutions and companies in Mexico City, related to alleged great scandals of corruption in recent Mexican history, on February 5, 2017. The "Corruptour" is a new and free touristic attraction launched and supported by NGO's and activists proposing a route arround 10 sites related to alleged corruption scandals such as the Mexican Senate, the offices of the Mexican Social Insurance Institute (IMSS), the Secretary of Governance and the facilities of the television station Televisa among other points. / AFP PHOTO / YURI CORTEZ

การคอร์รัปชั่นถือได้ว่าเป็นปัญหาสำคัญอย่างหนึงในหลายๆประเทศ ที่ต้องเผชิญกับความไม่โปร่งใสทั้งในภาครัฐ และเอกชน ซึ่งไม่ต่างอะไรกับประเทศเม็กซิโก ประเทศในแถบลาตินอเมริกาที่พยายามจะต่อตามการคอร์รัปชันเหล่านี้ให้หมดไป

โดยเมื่อช่วงต้นปีที่ผ่านมา องค์กรพัฒนาเอกชนต่อต้านคอร์รัปชันพยายามที่จะให้ทุกคนเห็นถึงความสำคัญของการทุจริตคอร์รัปชั่นในรูปแบบที่แตกต่างออกไป จึงเกิดปิ๊งไอเดียจัดทำ “Corruptour” รถท่องเที่ยวชมเมืองที่จะพาเหล่าบรรดานักท่องเที่ยว และคนท้องถิ่นแวะชมสถานที่ต่างๆ ที่เป็นสัญลักษณ์การทุจริตโกงกินในประเทศเม็กซิโก โดยคอร์รัปทัวร์นี้ให้บริการฟรีไม่มีค่าใช้จ่าย

ส่วนหน้าตาจะเป็นอย่างไร และจะพาไปดูส่วนไหนบ้าง มาชมคลิปกันเลย